6 tojásos piskóta

Elronthatatlan 6 tojásos piskóta

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: könnyű

A 6 tojásos piskóta egy klasszikus desszert, amely könnyen elkészíthető. Finom és puha textúrával rendelkezik, és tökéletes alapot képez tortákhoz, süteményekhez.

6 tojásos piskóta

6 tojásos piskóta

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

szelet
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

35

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 6 darab tojás

  • 150 gramm cukor

  • 150 gramm liszt

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 csipet

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Készítsünk elő egy kb. 26 cm átmérőjű tortaformát, és kenjük ki vajjal vagy béleljük ki sütőpapírral.
  • Egy nagy tálban válasszuk szét a tojásokat, és tegyük a fehérjét egy másik tálba. A sárgákat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
  • Lassan adagoljuk hozzá a lisztet és a sütőport a tojássárgájához, és óvatosan keverjük össze, hogy ne legyenek csomók. A massza könnyű és levegős állagú lesz.
  • A fehérjéket csipet sóval verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a habhoz egy keveset a tojássárgás masszából, majd óvatosan forgassuk össze, hogy megmaradjon a hab könnyedsége.
  • Adjuk hozzá a maradék tojássárgás masszát a habhoz, és óvatosan keverjük össze.
  • Öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét egy spatulával.
  • Tegyük be a sütőbe és süssük 30-35 percig, vagy amíg a piskóta aranybarnára sül és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön.
  • Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni a formában. Ezután óvatosan emeljük ki a formából, és vágjuk szeletekre.
  • Tálaljuk önmagában vagy ízlés szerint díszítve. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com