A 6 tojásos piskóta egy klasszikus desszert, amely könnyen elkészíthető. Finom és puha textúrával rendelkezik, és tökéletes alapot képez tortákhoz, süteményekhez.
6 tojásos piskóta
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
12
szeletElőkészítés
20
percElkészítés
35
percÖsszesen
55
percHozzávalók
6 darab tojás
150 gramm cukor
150 gramm liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Készítsünk elő egy kb. 26 cm átmérőjű tortaformát, és kenjük ki vajjal vagy béleljük ki sütőpapírral.
- Egy nagy tálban válasszuk szét a tojásokat, és tegyük a fehérjét egy másik tálba. A sárgákat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Lassan adagoljuk hozzá a lisztet és a sütőport a tojássárgájához, és óvatosan keverjük össze, hogy ne legyenek csomók. A massza könnyű és levegős állagú lesz.
- A fehérjéket csipet sóval verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a habhoz egy keveset a tojássárgás masszából, majd óvatosan forgassuk össze, hogy megmaradjon a hab könnyedsége.
- Adjuk hozzá a maradék tojássárgás masszát a habhoz, és óvatosan keverjük össze.
- Öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét egy spatulával.
- Tegyük be a sütőbe és süssük 30-35 percig, vagy amíg a piskóta aranybarnára sül és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön.
- Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni a formában. Ezután óvatosan emeljük ki a formából, és vágjuk szeletekre.
- Tálaljuk önmagában vagy ízlés szerint díszítve. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com