Tócsni

Gyors és egyszerű tócsni recept

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A tócsni egy igen gyors és könnyű recept, viszont számos lehetőséget kínál a különböző feltétek miatt. Ilyen szempontból akár a pizzához is hasonlíthatnánk. Kevés hozzávaló kell hozzá, így hatékony megoldás, ha éppen semmi sincs otthon.

Tócsni

0.0 0 szavazat
Fogás: ebéd, gyorsétel, streetfoodKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

10

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 75 dkg burgonya

  • 3 evőkanál finomliszt

  • 1 darab tojás

  • só, bors (ízlés szerint)

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • Első lépésként a burgonyát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Megszórjuk kb. 1 teáskanál sóval, amit jól elkeverünk a krumplival. Így hagyjuk állni néhány percig.
  • Ezt követően kézzel vagy konyharuhával kinyomkodjuk a felesleges vizet, majd egy tálba tesszük.
  • Egy csipet sóval, borssal ízesítjük, s belekeverjük a lisztet, végül a tojást.
  • Tíz percig pihentetjük, amíg összeáll.
  • Egy serpenyőbe olajat öntünk, felforrósítjuk, majd mindkét oldalon aranybarnára sütjük a tócsnikat.
  • A felesleges olajat papírtörlővel felitatjuk. Fokhagymás tejföllel, sonkával, sajttal tálalhatjuk.

Megjegyzések

  • Tudtad? A feltételezések szerint a tócsni név a tótlángos szóból alakulhatott ki.

Fotó: canva.com