Brownie

Az eredeti amerikai brownie receptje

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A sütemény, amiért minden csokoládékedvelő odavan, az biztosan a csokis brownie. Könnyed, lágy, csokoládés szeletek egy kitűnő kávéhoz remek kiegészítői a vasárnap délelőttnek. Ez a finom csoda könnyen és villámgyorsan elkészíthető. Az igazi brownie titka a minél magasabb kakaótartalmú csokoládé, hiszen így lesz igazán tökéletes az íze.

Brownie

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: amerikaiNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Sütés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 7,5 dkg étcsoki (érdemes magas kakaótartalmú csokoládét választani)

  • 2 darab kis méretű tojás

  • 5 dkg vaj

  • 5 dkg kristálycukor vagy nádcukor

  • 5 dkg finomliszt

  • ½ teáskanál sütőpor

Elkészítés

  • Először gőzfürdő felett, egy fémtálban megolvasztjuk a vajat és a csokoládét.
  • Feltörés után különválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A tojássárgáját habosra verjük a cukorral, majd hozzáöntjük a vaj és csoki keverékét.
  • A finomlisztet és a sütőport összekeverjük, majd az eddig kapott tésztához keverjük.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük, végül lassú mozdulatokkal a tésztához adjuk, és óvatosan eldolgozzuk.
  • Egy 25 cm x 25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd 190 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A tűpróba során ellenőrizzük, hogy megsült-e. Nem baj, ha még egy kicsit ráragad a csokis massza.
  • Megvárjuk, amíg a tepsiben kihűl. Ezután egyforma kockákra vágjuk.
  • Tipp: Ízvilágát megbolondíthatjuk mazsolával, csokoládédarabokkal vagy akár dióval is. Vanília fagylalttal tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Fotó: canva.com