Máglyarakás

Egyszerű máglyarakás

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A máglyarakás a nem várt kombinációi miatt egy tipikus “mi van itthon?” desszertnek tűnhet, megkóstolva azonban teljesen összeérnek ezek a különböző hozzávalók.

Máglyarakás

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

6

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

35

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 8 darab kifli

  • 4 evőkanál lekvár (íze opcionális)

  • 4 darab alma

  • 100 gramm cukor

  • 4 darab tojás

  • 6 dl tej

  • 1 evőkanál fahéj

  • 50 gramm vaj

  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  • A kifliket karikákra vágjuk, majd felöntjük a tejjel. A 4 darab tojást szétválasztjuk, összekeverjük a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezt a masszát ráöntjük a kiflikre és elkeverjük.
  • Az almát megmossuk, majd megpucoljuk és kivesszük a magját. Számunkra tetsző szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk kicsit.
  • Rászórjuk a fahéjat és a cukrot (2 evőkanállal).
  • Egy jénait olajjal vagy vajjal megkenünk, és a kiflis massza felével “béleljük”, majd rárakjuk az almákat és a maradék kiflis masszát. A tetejére tehetünk lekvárt, opcionális, hogy milyen ízűt.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha kivettük, megkenjük a fehérjével (amit előzőleg verjünk fel, esetleg keverjünk lekvárt és cukrot hozzá). Ha megkentük, toljuk vissza a sütőben 10-15 percre, ameddig megpirul. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com